Παρασκευή 24 Απρ 2015

Estrella

1_maintanosΒρεθήκαμε στο μαγαζί που ξεκίνησε τη διαδρομή του το – διάσημο πλέον – #bougatsan, δοκιμάσαμε pretty eclair και αφήσαμε τον food anarchist Δημήτρη Κοπαράνη να κάνει τα «δικά» του στην κουζίνα.

2_maintanos_dimitris_koparanis

Δεν είναι όμως μόνο τα mash-up desserts που κάνουν αυτό το μικρό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης αγαπητό σε ντόπιους και μη, αλλά το νόστιμο και φρέσκο street food από όλο τον κόσμο, τα αυγά με μανιτάρια, τα bagels και το προφιτερόλ από τσουρέκι που βρίσκεις επίσης στο μενού.

3_maintanos_omelette

 

4_maintanos_carrots

5-maintanos_avocadoΤο #bougatsan, η δημοτικότητα του οποίου έχει ξεφύγει από τα ελληνικά σύνορα,  είναι ένα κρουασάν που σερβίρεται με κρέμα μπουγάτσας σε διάφορες παραλλαγές.

6_maintanos_sauceΤο #prettyeclair είναι το νέο hybrid γλυκό που δημιούργησε η ομάδα του Estrella σε συνεργασία με τα  ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου, και το οποίο συνδυάζει την κλασική φινέτσα ενός γαλλικού éclair με το θεσσαλονικιώτικο τσουρέκι.

7_maintanos_salad

Η ιδέα για το pretty eclair ήρθε στον Δημήτρη Κοπαράνη από τη γιαγιά του που έτρωγε τσουρέκι με ταχίνι, πίνοντας τσάι του βουνού.  Μάλιστα μία από τις γεμίσεις του νέου αυτού γλυκού συνδυάζει ταχίνι και σοκολάτα σε μία λαχταριστή κρέμα.

8_maintanos_chicken_cheese

Διαβάζουμε την σκέψη σου… Σύντομα, το Estrella θα ανοίξει και στην Αθήνα. Υπομονή!

9_maintanos_bougatsan

 

 

Estrella, Π. Μελά 48, Θεσσαλονίκη, τηλ.  2310 272045