Κυριακή 15 Φεβ 2015

Lip Balm Απείρανθος

1_μαιντανοσ

Η κουζίνα της Στέλλας Πλιάκη μοσχομυρίζει τριαντάφυλλο και αμυγδαλέλαιο. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στη μαγειρική, έτσι και η παρασκευή καλλυντικών θέλει φαντασία και δοκιμές. Και η δημιουργός του «Απείρανθος» απολαμβάνει εξίσου και τα δύο. Βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, φτιάξαμε φυτικό lip balm και μιλήσαμε για φαγητό.

2_μαιντανος

Ο «Απείρανθος» είναι ένα αναπτυσσόμενο brand φυτικών καλλυντικών. Η φιλοσοφία του βασίζεται εξ ολοκλήρου στην αρμονική συμβίωση με τη φύση και τα πλάσματά της και την ελεγχόμενη «εκμετάλλευση» αυτών που μας παρέχει. Πιστεύουμε πως η φύση έχει τη λύση για κάθε πρόβλημα.

3_μαιντανος

Οι συνταγές του «Απείρανθος» είναι παραδοσιακές και ενός αιώνα σχεδόν. Τις έχουμε κληροδοτήσει από τη γιαγιά μου και τη μητέρα της, όμως βάζουμε και τη δική μας μοντέρνα πινελιά με διάφορα υλικά στα οποία δεν είχαν πρόσβαση τότε.

4_μαιντανος

5_μαιντανος

Δεν έχουμε μάθει να διαβάζουμε τα συστατικά των ετικετών στα τρόφιμα πόσο μάλλον στα καλλυντικά.

6_μαιντανος

7_μαιντανος

Τελευταία αυτό τείνει να αλλάξει. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο φυτικό καλλυντικό, θα πρέπει να προσέχουμε τα διάφορα συντηρητικά και χημικώς επεξεργασμένα συστατικά που ίσως έχει. Και επίσης (το έχω πει τόσες φορές), να ψάχνουμε για ελαφρώς αρωματισμένα με αιθέρια έλαια καλλυντικά.

8_μαιντανος

Θα μπορούσα να τρέφομαι αποκλειστικά με τηγανιτές πατάτες, δεν το κάνω όμως. Γενικά αν κάποιος μπορεί να το θεωρήσει λαχταριστό και αν γευστικά είναι κοινώς αποδεκτό, τρελαίνομαι για κόκκινες φακές με γλυκοπατάτες στο φούρνο.

9_μαιντανος

Για τη Θεσσαλονίκη, θα σας μιλήσω για street food βασικά και θα σας πω να πάτε απαραίτητα να φάτε αυθεντικότατα φαλάφελ στο Falafel House στη Σβώλου.

10_μαιντανος

11_μαιντανος

Σαν λαός αγαπάμε το φαγητό, οπότε δεν θα μπορούσα να κάνω κάποιου είδους διαχωρισμό ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτό που ίσως λείπει από τη Θεσσαλονίκη είναι περισσότερες και γευστικές χορτοφαγικές επιλογές.

12_μαιντανος

 

Τη συνταγή του Lip Balm Απείρανθος μπορείς να τη βρεις εδώ.