Τρίτη 9 Δεκ 2014

Ο Δημήτρης και το Asian dog sandwich

maintanos_1

Κάθε φορά που βλέπουμε τις φωτογραφίες των The Eaters τρέχει σαλάκι πάνω στην οθόνη – αυτό ακριβώς δηλαδή που θέλει και ο Δημήτρης Αλβανός, φωτογράφος και ιδρυτικό μέλος του νέου γευστικού project που έχει γεμίσει το Internet με mouthwatering pics. Αν και ο ίδιος έχει συνηθίσει να βρίσκεται πίσω από την κάμερα, εδώ στον μαϊντανό οι ρόλοι άλλαξαν.

maintanos_2

Ο Δημήτρης ασχολείται με τους The Eaters από το πρωί μέχρι το βράδυ, αφού αυτό είναι το πάθος του. Ακόμα όμως και όταν είναι στο κρεβάτι του, βλέπει φούσκες που περιέχουν φαγητά και τον φακό των ονείρων του να αιωρούνται πάνω από το κεφάλι του.

maintanos_4

maintanos_5

Φωτογραφίζω ό,τι περάσει μπροστά από τα μάτια μου. Ανθρώπους, μέρη, στιγμές, ακόμη και λεπτομέρειες που μπορεί να μην τους έδινες καμία σημασία. Η εικόνα είναι για μένα ένας τρόπος σκέψης και αντίληψης της πραγματικότητας.

maintanos_6

maintanos_7

maintanos_8

Αλλά το φαγητό είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Αυτή η αγωνία να πιάσεις την στιγμή που ‘τρέχει’ το λιωμένο τυρί σε ένα πιάτο μακαρόνια που μόλις σερβιρίστηκε. Μία πραγματική πρόκληση.

maintanos_9

maintanos_10

Προσπαθώ να μεταφέρω μέσα από την εικόνα τη μυρωδιά που μυρίζω, το χρώμα που βλέπω και τη γεύση που αισθάνομαι σε όποιον βλέπει τις φωτογραφίες μου. Να θέλει να μπει στην οθόνη, να τρέχει σαλάκι. Το να ‘ξυπνάω’ τέτοιου είδους συναισθήματα είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστησή μου και αυτό προσπαθώ να κάνω κάθε μέρα.

maintanos_11a

maintanos_11b

Δεν νομίζω ότι γίνεται να κάνεις κάτι να φαίνεται ελκυστικό χωρίς να το θεωρείς εσύ ο ίδιος. Για να κάνεις κάτι καλά πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Κι εγώ αγαπάω το φαγητό και ό,τι το περιβάλλει. Για το καλοφαγάς το συζητάμε…

maintanos_12

Δοκιμάζω όλα τα φαγητά που φωτογραφίζω και πραγματικά δεν βλέπω την ώρα να τελειώσει η λήψη.

maintanos_13

maintanos_14

maintanos_15

maintanos_16

Θα ήθελα πολύ να έχω έναν χρυσό σκούφο στο κομοδίνο μου αλλά προς το παρόν μαθαίνω πολλά και νέα πράγματα από τους ανθρώπους που έχω την χαρά να συνεργάζομαι στα headquarters των The Eaters και όπου αλλού υπάρχει «θέμα». Βέβαια όταν τα φώτα σβήσουν και οι φακοί μπουν για ύπνο, κάνω κι εγώ τα πειράματά μου. Η κουζίνα μου θα μπορούσε να σου πει περισσότερα.

17

18

19

“Food porn” για μένα είναι αυτό το κάτι παραπάνω. Αυτό το ακραίο που όλοι κατά βάθος θέλουν αλλά λίγοι το ομολογούν. Αυτό που τρως και σε κάνει να σκεφτείς: «Εντάξει, κάπως έτσι πρέπει να είναι ο παράδεισος».

20

21

22

Δύσκολο να έχεις φίλο φωτογράφο στην παρέα, αφού στο πίσω μέρος του μυαλού σου έχεις πάντα ότι μπορεί να βλέπει τα θολά bagel που έχεις ανεβάσει στο Instagram και να γελάει. Ο Δημήτρης χειρίστηκε το θέμα με διπλωματία (thumbs up), λέγοντάς μας ότι στην παρέα του δεν υπάρχει χρόνος για φωτογραφήσεις.

23

24

25

Όταν τα φαγητά βρεθούν στα πιάτα των φίλων μου, έχουν μόνο μερικά nanosecond χρόνο ζωής…

26

27

Α ναι, δίνει και μία απάντηση σε όλους όσους δεν αντέχουν να βλέπουν άλλα φαγητά στα Social Media. Υπομονή. In the end there can be only one (lol).

28

 Τι γίνεται όμως όταν η φωτογράφος του μαϊντανού μπαίνει κι εκείνη μπροστά από τις κάμερες? Όταν ο Δημήτρης έφτιαξε αυτό το λαχταριστό σάντουϊτς, η Δανάη πήρε τα ηνία και έφτιαξε αυτό το κέικ.

 

Τη συνταγή του Δημήτρη μπορείς να τη βρεις εδώ.