Σάββατο 21 Μαρ 2015

Tortuga

fdg

Slow food served fast: Αυτή είναι η φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το Tortuga του Κωστή Γριμάνη.  Θαλάσσιος βιολόγος και μάλιστα με field work χρόνων σε Μ.Κ.Ο. για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, ο Κωστής πιστεύει στην ηθική του φαγητού. Γι’ ακριβώς έστησε ένα μαγαζί με χειροποίητες τορτίγιες, όπου η απόλαυση του καλού φαγητού είναι συνδεδεμένη με τη δέσμευση προς την τοπική κοινότητα και το περιβάλλον.

IMG_5250 IMG_5252 IMG_5254 IMG_5257 IMG_5267 IMG_5269 IMG_5272 IMG_5274Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες ύλες επιλέγονται από μικρούς παραγωγούς ανάλογα με την εποχή, η προετοιμασία και το μαγείρεμα γίνονται κάθε μέρα από την αρχή, δεν επιταχύνεται καμία διαδικασία για χάρη του κέρδους και δεν μπαίνει τίποτα έτοιμο στην κουζίνα.

IMG_5290 IMG_5299

Το μενού -κάπου εδώ πρέπει να ευλογήσουμε τα γένια μας- επιμελήθηκε ο Marko και τελείως αμερόληπτα λέμε ότι έκανε θαύματα. Μόλις φας την τραγανή πανσέτα με stir-fry λαχανικά, oyster mayonnaise και κάσιους και το κοτόπουλο curry θα μας θυμηθείς.

IMG_5279

IMG_5286Εκτός από τις στάνταρ επιλογές (πρόσθεσε μοσχάρι tagine και kebab), κάθε εβδομάδα το μενού περιλαμβάνει και μία τορτίγια έκπληξη, καθώς επίσης και φρέσκες τηγανιτές πατάτες και σούπα ημέρας. Το γλυκό αλλάζει καθημερινά, αλλά ευχήσου να πετύχεις το banoffee του Χάρη, του γλυκύτατου chef που παίζει μουσική σε metal band!

 

 

 

Tortuga: Αρχιμήδους 1, Παγκράτι